Stepper Titánium és TX5 kollekció

A Stepper szemüvegkeretek önmagukért beszélnek. A márka megalapítója rajongással tekint szakmájára: a több, mint 50 éves márka sosem állt meg a fejlődésben,
mindig újabb és újabb technológiákat fejlesztett ki, lépést tartva így a folyamatosan változó iparral.

Történet:

Az alapító Hans Stepper már a szakmába született, miután pedig optikus mesterként végzett, manufaktúrájában tökélyre fejlesztette a fröccsöntött műanyagkeretek gyártását; megszakítva így az acetát lapból vágott keretek hagyományát.

A Stepper keretek felépítését az emberi arc határozza meg, így biztosítva a maximális kényelmet és funkcionalitást; az eredetileg egyenes keretek helyett az arc formáját követő, ívelt formákkal végleg megtörte a szakma tradícióit.

A műanyag mellett – ez esetben követve a globális trendet – ’93-tól már fémkeretek gyártásával is foglalkozott a cég; a 100% titánium és tiszta titánium mellett béta titániumot is használnak, amelyről itt (link) olvashatsz bővebben.

“Hans Stepper nevéhez fűződik a TX5 nevű poliamid is, rendkívül erős, kopásálló műanyagtípus:
ő használta először szemüvegkeretek készítéséhez.”

A Stepper ma:

Hans Stepper 2000 óta gyakorlatilag a Stepper szemüvegkeretgyárban él: folyamatosan szemmel tartja a keretek gyártási folyamatait, kontrollálja a tervezést és fejlesztést, valamint a minőségellenőrzést.

A Stepper különösen nagy figyelmet szentel a kommunikációjára, legfőképpen a viszonteladókkal. Kiváló minőségű képekkel, bemutatófilmekkel igyekeznek minél egységesebb, teljesebb képet festeni a márka milyenségéről és üzenetéről, így segítve a disztribútorok munkáját, valamint növelve a vásárlók elégedettségét.