Egy cég annyira lehet jó, mint amilyen jók az ott dolgozó emberek: mi olyan csapatot állítottunk fel, amelyhez hasonló nincs még egy az iparban. Olyan dinamikus közösséget alakítottunk ki, melynek tagjai biztosítják az FGX International jövőjét.”

Az Angliában alakult cég saját -, és licence szerződéses márkákon is dolgozik, portfóliójukba tartoznak többek között olyan világmárkák is, mint a Levi’s és a Reebok. Évente 120 millió optikai keretet és napszemüveget forgalmaznak mind az 5 kontinensen. Minden egyes modell több, mint 40 szakember kezén megy keresztül a gyártás során, így biztosítják a kitűnő minőséget és a magas színvonalat. Folyamatosan figyelik vásárlóik visszajelzéseit, és kutatják a lehetőségeket, hogy mindig a legjobbak között lehessenek. Stabil szakmai háttér, 85 évnyi tapasztalat, komoly örökség: ez az FGX International.

Sam Foster 1919-ben alapította meg a Foster Grant-et, a céget, amely elérhetővé és megfizethetővé tette a napszemüvegeket Amerikában. 1929-ben adták el az első modellt, amely egyben az első napszemüveg is volt a világon, amely sorozatgyártásban készült. A cég a ‘60-70-es években robbant be igazán napszemüveg reklámkampányával, a “Ki van azok mögött a Foster Grants-ek mögött?”-tel, amelyben olyan hírességek szerepeltek, mint Anthony Quinn, Woody Allen, és OJ Simpson. A céget 2010-ben felvásárolta az Essilor, a világ vezető szemüveglencse gyártója.