Elérhető áron nyújtanak minőségi terméket vásárlóiknak, valamint azoknak a márkáknak is, akikkel licence szerződéssel dolgoznak együtt.

A Charmant 1956-os megalapítása óta arra törekszik, hogy kiváló minőségű és mindig divatos szemüvegekkel tegyék ügyfeleiket maximálisan elégedetté.

A Charmant Group nem csak a szemüvegek elkészítésében, de mind az anyagválasztásban, mind az előállításban, valamint a kiszolgálásban is a lehető legjobb minőségre törekszik.

Köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek és a saját technológiájuk tökéletesítésének, a Charmant Group a világ egyik vezető manufaktúrája: vezető név a titánium keretek között. Legnagyobb márkáján, az Espriten kívül saját márkákkal is foglalkozik, valamint szerződéssel készít szemüvegkereteket az Aristar, a Concept Flex és az ELLE márkáknak.

Történet

A márkát Kaoru Horikawa japán szakember hozta létre, aki eredetileg optikai alkatrészek gyártásával foglalkozott. 1975-től már saját márkaként működött: ettől kezdve mint magas minőségű keretgyártó manufaktúrát tartják számon a céget. 1980-tól már világszerte ismertté válik, főleg, mivel ettől az évtől kezdve egyre több titániumot használnak kereteik megtervezéséhez és elkészítéséhez. Nem sokkal később, az amerikai iroda elindításával a Charmant Group lett az első Japán cég, amely külföldi leányvállalattal is rendelkezett. Még ugyanebben az évtizedben az európai szekció bevezette a Charmant Titanium Perfection kollekciót, új fejezetet nyitva ezzel a vállalat életében. Eleinte tiszta titániummal, majd a legerősebb és legtartósabb ötvözettel, az úgynevezett béta titániummal kezdtek el dolgozni, így lépve elő a világ egyik vezető prémium titániumkeretekkel foglalkozó cégévé. 1995-ben kezdenek el licence szerződéssel más nagy márkákkal együtt dolgozni, az új évezredben pedig kifejlesztik a Z-titániumot, amely nem tartalmaz vanádiumot, vasat, nikkelt vagy rezet: nem csak tartós és erős, de pehelykönnyű anyagot létrehozva így.