Az Espritet a zizegő hatvanas évek második felében Douglas Tompkins és Susie Tompkins Buell alapította a napsütötte Kaliforniában. A cég eredetileg csak ruhaneművel foglalkozott, később bővítette kínálatát kiegészítőkkel, sportruházattal, ékszerekkel, majd lakberendezési tárgyakkal, hogy minél több szinten szolgálhassák ki a stílus rajongóit.

Ötvözik a letisztult, klasszikus formákat a kényelemmel és a kiváló minőséggel; autentikus és lezser, mindig divatos és magas színvonalat képvisel. Filozófiájuk az élet szeretete, a szórakozás, mottójuk pedig a következő: Azt szeretnénk, hogy jól érezd magad azáltal, hogy jól nézel ki!

Az Esprit szemüvegek is hasonló felfogás szerint készülnek, precíz és egyben trendi, formabontó dizájn, különleges vonalvezetéssel. A legtartósabb és legjobb minőségű alapanyagokkal dolgoznak, emellett pedig a felelős termelésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

A fém mellett többnyire műanyaggal dolgoznak, többek között Ultem-mel, ami az egyik legellenállóbb műanyagtípus: ezt az anyagot a kontakt- és szemüveglencsék mellett használják még például a telekommunikációs és egészségügyi iparban is.

Az Esprit egyik székhelye Hongkongban, a másik pedig Németországban található. Körülbelül 830 közvetlenül irányított bolttal és 15,000 disztribútorral dolgoznak világszerte. Több, mint 40 országban vannak jelen, 1,1 millió négyzetméteren. A márka forgalmazója az 50 éves Charmart Csoport, amelyhez többek között a Puma és az Elle is tartozik.

Nézz körül webshopunkban és találj rá azokra a modellekre, amelyek a leginkább illenek kínálatodba!